noiembrie 05 2018 0Comment

Proiectul DA-SPACE – Lansarea apelului proiectelor de inovare deschisă, ediția a 2-a – 05.11.2018

APTE și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați sunt parteneri într-un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Transnațional Dunărea 2014-2020într-un consorțiu format din douăzeci de parteneri și parteneri asociați.

Proiectul cu titlul „DA-SPACE – Creșterea abilităților antreprenoriale și a parteneriatului public privat, prin inovare deschisă, în regiunea Dunării” are ca obiectiv principal crearea și implementarea a șapte laboratoare de inovare deschis în șapte regiuni riverane Dunării.

În Laboratorul de inovare deschisă al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, echipe de tinere talente, sub îndrumarea unor mentori, vor găsi soluții inovative unor provocări lansate de firme de succes.

Pentru a dezvolta idei de afaceri, pornind de la aceste soluții, tinerii vor participa la un program inovativ de training antreprenorial. La prima ediție au fost lansate 17 provocări iar pentru 9 dintre ele au fost găsite soluții innovative prin efortul creativ al celor 11 echipe de tinere talente.

Ediția a 2-a, care se lansează luni, 5 noiembrie 2018, propune încă 9 noi provocări.
Alăturat, regăsiți programul evenimentului ce va avea loc la Facultatea de Inginerie, str. Domnească 111, în Corpul D, sala D12, începând cu ora 14.00.