ICG - Integrated Consulting Group Romania

CONTACT

Alexandru Macedonski nr. 8

0040-21-315.25.00

office@integratedconsulting.ro

03 44 815 445

DESPRE ICG Integrated Consulting Group

ICG Integrated Consulting Group este un grup de consultanță central-nord european care livrează de peste 32 de ani soluții în managementul schimbării, leadership, operational excellence și inovare.

Suntem peste 130 de consultanți și lucrăm în 11 țări din Europa Centrală și Scandinavia.

Portofoliul de clienți ai grupuluiinclude lideri globali ai industriei – BMW, Philips, BASF, Continental Automotive, Kone, Pirelli, Nokian Tyres, Elisa Telekom, Enel, General Electric, Constantia Flexibles – implementăm pentru aceste companii proiecte de transformare, leadership, inovare și operational excellence.

Sectorul public și sectorul cultural ne sunt de asemenea parte a portofoliului de clienți: ministere din Austria, Finlanda, Estonia, România, Ungaria, guvernele de land din Steiermark, Vorarlberg, Schleswig-Holstein, Opera Națională din Viena, Graz, Berlin, București, Cluj, Praga, Brno și Filarmonica din Zurich.

Începând cu 2016, în cadrul unui contract cadru de 4 ani, ICG Integrated Consulting Group este furnizor de servicii de leadership și management development pentru Comisia Europeană și instituțiile sale: Parlamentul European, Secretariatul General al Comisiei, etc.

Grupul pune la dispoziţia clienţilor săi mentalitatea sa orientată spre colaborare. muncă şi rezultate pe termen lung, sistemul său de knowledge management şi experienţa a peste 130 de consultanţi din Austria, Germania, Finlanda, Suedia, Norvegia, Cehia, Belgia, Slovacia, Ungaria, Elveția și România.

ICG Integrated Consulting Group a preluat în 2009 firma SVASTA Consult, beneficiind astfel de cei 23 de ani de experiență pe piața din România.

ICG Integrated Consulting Group este membru atestat al AMCOR, Asociația Consultanților în Management din România

COMPETENTE

INOVARE

Noi sprijinim inițierea sau accelerarea proiectelor de inovare în organizații. Ajutăm echipele să-și sporească potențialul creativ și influențăm cultura organizațională în direcția inovării.

Fie că ne referim la produse, servicii sau procese, organizațiile obțin rezultate tangibile la finalul proiectelor.

Folosim o metodologie dezvoltată în cadrul grupului european ICG + unelte specifice diferitelor faze ale procesului de inovare. Reușim astfel să valorificăm în mod superior potențialul minții oamenilor din organizații. Metodologia noastră cuprinde elemente din Design Thinking / Human Centered Design, DEFT, H4X, TRIZ și Lean Start-Up.

Phillips, BMW, Continental Automotive, Sodexo, AVL, Fortum, Kone, Scandia, HEAD, La Roche, Marquardt – iată doar câteva dintre companiile unde am implementat proiecte de inovare. Ne definesc rezultatele tangibile și pasiunea pentru a depăși bariere.

LEADERSHIP

Lucrăm cu lideri din organizații europene de mai bine de 30 de ani.

Fie că este vorba de primul nivel de management (șefi de echipă), fie că este vorba de middle management (șefi de departamente), fie că este vorba de top management (CEO, președinți), dezvoltarea competențelor de leadership vizează 3 zone de dezvoltare:

  • Individul (un lider trebuie, în primul rând, să își cunoască propriile limitări și să lucreze la îmbunătățirea punctelor slabe și explorarea punctelor forte).
  • Echipa (un lider conduce oameni).
  • Organizația (un lider conduce organizația în direcția realizării obiectivelor).

Iar abordarea noastră în ceea ce privește dezvoltarea competențelor de lider are în vedere toate cele 3 zone.

CHANGE

Un proces de schimbare este un drum în necunoscut. Îl puteți parcurge singuri; e posibil să vă atingeți ținta dar este posibil și să vă rătăciți, să vă opriți sau să vă întoarceți. Să pierdeți timp, energie și resurse.

Sfatul nostru este să apelați la un ghid și la o hartă. So easy.

Rapid Results Change este o hartă, metodologie, prin care se obțin în maxim 120 de zile rezultate la nivel de organizație, prin utilizarea unor echipe de proiect de dimensiuni mici, cu obiective autodefinite. Iar ghidul, putem fi, cu toată modestia, noi.

Abordarea noastră eliberează și concentrează energia echipei în direcția schimbării dorite. Filosofia noastră este să integrăm rezultatele de business cu dezvoltarea oamenilor pentru a obține rezultate sustenabile pentru organizație.

  • Sunteți în fața unei etape importante în dezvoltarea organizației?
  • Simțiți nevoia unor schimbări în anumite departamente sau funcțiuni ale organizației?
  • Managementul caută un partener pentru dezvoltare?

Iată doar câteva din situațiile tipice în care vă aflați la începutul unui proces de schimbare.